szerző:
hvg.hu

Több új funkciót is tesztelnek a Spotify-nál, amellyel még jobbá tennék a zenelejátszót. Ezek egyike, hogy a felhasználók végre a telefonkészüléken tárolt zenéket is hozzáadhatják spotify-os könyvtárukhoz.

A Spotify-t sokan kritizálják amiatt, hogy a készüléken lévő dallamokat nem engedi hozzáadni a lejátszási listákhoz, vagyis nincs emberi közreműködés. Az Apple-vezér Tim Cook korábban épp emiatt fogalmazta meg a Spotify-jal kapcsolatos kritikáit, mondván: a számítógépes algoritmusoknak nem mindig van értelmük.

Hogy ezért, vagy sem, nem tudni, de a szolgáltatás üzemeltetői úgy döntöttek, változtatnak gyakorlatukon: több új funkciót is tesztelnek, melyek között szerepel az is, hogy a mobilon/táblagépen őrzött zenéket is lejátszhassuk a Spotify-jal. (Asztali gépről erre már most is van lehetőség.) Ennek részletei még nem ismertek.

Az alkalmazások jövőbeni változásait tanulmányozó Jane Manchun Wong három másik érdekességre is bukkant. Az egyik a Gyűjtemény oldalának megváltozása, ami a jelek szerint kicsit modernebb külsőt kap. Emellett új lejátszási lista is jön, ami a Kedvencek névre hallgat. Ezt azonban nem a felhasználók szerkeszthetik majd, hanem ugyanolyan, hétről hétre változó kínálat lesz, mint az E heti kaland.

Egy, a podcastekkel kapcsolatos fejlesztés is várható, ami lehetővé teszi majd, hogy a már publikált adásokat elmentsék maguknak a felhasználók, és később hallgassák meg azokat. Ilyesmit eddig nem kínált a Spotify, a felhasználóknak minden esetben utólag kellett kikeresniük egy-egy podcastet, ha valamelyikről lemaradtak volna.

A fejlesztések megjelenése nem ismert, de valószínű, hogy a napokban mindenkinél megjelennek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Rabszolgatörvény": a mémgyárakat is beindította a parlamenti szavazás

"Rabszolgatörvény": a mémgyárakat is beindította a parlamenti szavazás

Bencés szerzetesek rockzenei válogatással várják a karácsonyt

Bencés szerzetesek rockzenei válogatással várják a karácsonyt

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben

Szabó Tünde: Újabb stadionok kellenek

Szabó Tünde: Újabb stadionok kellenek

Kósa Lajos nem érez népharagot a túlóratörvény miatt

Kósa Lajos nem érez népharagot a túlóratörvény miatt

Rózsadombi étteremnél csípték el Gruevszkit

Rózsadombi étteremnél csípték el Gruevszkit