szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatalosan is bemutatkozott az Nvidia ígéretes teljesítményű és kicsit sem olcsó GPU-ja, a vadonatúj Titan RTX.

Többhétnyi várakozást követően leleplezte új, Titan-szériájú videokártyáját az Nvidia, amelyet a professzionális munkaállomással rendelkezőknek ajánl a chipgyártó. Az RTX elsősorban a gépi tanulásos műveleteknél, animációkészítésnél mutatja meg erejét: az előd Titan V-hez képest 18 százalékkal nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik.

©

A videojátékosok számára is megfontolandó választás lehet, ugyanis a nagyobb grafikai igényű programok memóriaigényét gond nélkül teljesíti: az újdonságra pontosan 24 gigabájt GDDR6 típusú memória került, amely a Titan V hasonló értékeinek éppen a duplája.

Az RTX sávszélességben sem szenved hiányt, aminek köszönhetően valós idejű 8K videovágás is lehetővé válik. További érdekesség, hogy a hardveren öt kijelzőkimenet kapott helyet: a szokásos DisplayPortokból ezúttal hármat találni, emellett van egy HDMi, illetve a VR-headsetek új, szabványos csatlakozójával, a VirtualLink csatolóval is rendelkezik.

©

A tekintélyes teljesítménynek azonban ára is van, a termék nettó árát mintegy 2500 dollárban, vagyis kb. 700 ezer forintban szabta meg az Nvidia, ami bőven egymillió forint fölötti árat is jelenthet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
521 lóerő és zöld rendszám, itt a szupersportos BMW 745Le

521 lóerő és zöld rendszám, itt a szupersportos BMW 745Le

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on