szerző:
hvg.hu

Ki gondolná, hogy korát megelőzve, már három évvel ezelőtt foglalkozott a Microsoft a duplakijelzős telefon gondolatával. Persze nem lett belőle semmi, de az idea még testet ölthet a közeljövőben.

A The WinCentral értesülése szerint a Microsoft már 2015-ben elkészítette egy duplakijelzős telefon koncepcióját, pontosan olyan meggondolásokat követve, amelyeket alapul vettek a hajlékony kijelzős telefonok mostani fejlesztői. Azonban a Microsoft készülékét végül nem mutatták be a Lumia 950 XL elindítása során.

Nem az Andromeda koncepcióról van szó, a 2015-ös készüléknél ugyanis elég nagy hely volt a két kijelző között. A cél az volt, hogy megszüntessék az akkori (mondhatnánk primitív) okostelefonok korlátait, több alkalmazást lehessen futtatni egyszerre, nagyobb legyen a kijelzőfelület a szórakoztató tartalmak számára. Ismerős elvárások? Tulajdonképpen gyakorlati megoldást jelentett volna azokra a problémákra, amelyekkel abban az időben szembesültek a felhasználók. A Microsoft hivatalos leírásában egy e-tintás okostelefon kijelző borítóról (Display Cover) van szó, amelyik második kijelzőként funkcionálhat. A készülék a produktivitást és a kényelmet javította volna.

©

Ma már a legnagyobb gyártók (pl. Samsung, Huawei, LG) hasonló céllal dolgoznak a hajlékony kijelzős készülékeken, amelyek ugyan mások, mint a Microsoft 2015-ös elképzelése, viszont a technológia is jóval fejlettebb manapság. Érdekes kérdés, hogy vajon végleg eltemette-e a redmondi óriás a 2015-ös koncepciót, vagy egy fejlettebb változatban még előrukkol-e vele. Mindenesetre van olyan szabadalom, amelyik jelzi, a szoftver- és immár hardveróriás nagyon rajta van a témán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

Rektor: Nem indul vizsgálat a szegedi egyetem rektorhelyettesének "ügyében"

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van

Új közvilágítást kap a Városliget

Új közvilágítást kap a Városliget

Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Börtön is járhat a himnusz iránti tiszteletlenségért Hongkongban

Börtön is járhat a himnusz iránti tiszteletlenségért Hongkongban