szerző:
hvg.hu

Időről időre egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a Microsoft titokzatos eszközéről (Surface Phone?), amely az Andromeda projekt keretein belül készül. Legutóbb egy szabadalom került nyilvánosságra, ami arra utal, nem hagyta abba a fejlesztést a redmondi cég.

Gyakran hallani arról, hogy egy különleges eszköz készül a Microsoft berkein belül, egy digitális jegyzetfüzet, amelyet összehajtva telefonként lehet használni. Hivatalos megerősítés ugyan nem érkezett Redmondból, azonban a legfrissebb hírek arra utalnak, hogy – néhány korábbi értesüléssel ellentétben – nem adta fel ezt az álmát a Microsoft.

A cég még tavaly júliusban nyújtott be egy szabadalmat, amit most hozott nyilvánosságra a WIPO (Szellemi Tulajdon Világszervezete). A szabadalom a különleges „csuklós eszközként” megnevezett készülék tervezési szempontjait mutatja. Két, egymásra hajtható panel helyett egyetlen hajlékony kijelző lenne, csuklópánttal és egy olyan beépített megoldással, amely arról gondoskodna, hogy teljesen kinyitott állapotban is merev maradjon az eszköz.

©

Mindez előnyös lenne a felhasználóknak, hiszen mégis csak jobb egy olyan felületen nézni képeket, olvasni és bevinni szövegeket, amit nem tör meg középen az elválasztás.  Egy ilyen eszköz lehetővé tenné, hogy az üzleti életben dolgozó alkalmazottak egyszerűen alakítsák át eszközüket egy táblagéppé, szerződéseket, táblázatokat módosíthassanak, elküldjék az új fájlokat, majd telefonhívásokat intézve bizonyosodjanak meg arról, hogy a cégük megkapta az átküldött anyagokat. Ezt persze a jelenlegi eszközökkel is el lehet végezni, de mégis csak egyszerűbb egy olyan készülékkel, ami telefonként és teljes értékű tabletként is használható. Talán ennyiből is kiderült, hogy a Microsoft az üzleti szféra számára kínálná az Andromeda projekt gyümölcsét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Láncfűrésszel vágta arcon szomszédját egy dunavecsei férfi

Láncfűrésszel vágta arcon szomszédját egy dunavecsei férfi

"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

Blikk: Andy Vajnára a villa gondnoka talált rá vasárnap reggel

Blikk: Andy Vajnára a villa gondnoka talált rá vasárnap reggel

Schmidt Mária közalapítványa kezelheti továbbra is Kertész Imre hagyatékát

Schmidt Mária közalapítványa kezelheti továbbra is Kertész Imre hagyatékát