szerző:
hvg.hu

Év elején indult el a Meditations nevű fejlesztés, amely az év 365 napjára kínál egy-egy újabb játékot. A meditatív játékok különlegessége, hogy mindegyikkel csupán egy napig lehet játszani.

Rami Ismail neve talán most még keveseknek cseng ismerősen, de könnyen lehet, hogy az év végére ez megváltozik majd. A fiatal szakember a holland Vlambeer nevű játékfelesztő cég vezetője, aki egy különlegességgel köszöntötte 2019-et.

Ismail még 2017-ben talált rá egy rövid játékra, ami után azt kívánta, bárcsak minden nap találna egy hasonlót. Ezen a vonalon gondolkodva jutott el odáig, hogy 2018-ban több száz fejlesztőt kért fel arra: készítsenek rövid, élvezhető, ugyanakkor meditatív játékot. A Meditations nevű projekt végül mostanra ért be, így 2019-et már ezekkel a játékokkal köszönthettük.

A Meditations weboldalát felkeresve egy fájlt kell letölteni a számítógépre (Windows 7+ vagy OSX 10.12+ rendszerekre). Ezt elindítva 2019 végéig minden nap egy újabb játékhoz férhetünk hozzá. Ezeket letölti a program, ami bizonyos esetekben nagy, akár 500 MB adatforgalmat is generálhat.

Bár a játékok különálló elemek, van bennük néhány közös tulajdonság: egyikben sincs szöveg, nagyjából 5 percig tart végigjátszani őket, a következő napon pedig már nem lehet hozzáférni az előző napi játékhoz.

©

A játékok egy része bizonyos társadalmilag érzékeny témával foglalkozik, így többek között a halál, a depresszzió, a függőség vagy épp a szorongás témaköre is megjelenik majd az év során.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Erről vajon tud az Apple? Mások is lehallgathatók vezeték nélküli fülhallgatójával

Erről vajon tud az Apple? Mások is lehallgathatók vezeték nélküli fülhallgatójával

Kigyulladt egy busz Budapesten, egy utas le is videózta

Kigyulladt egy busz Budapesten, egy utas le is videózta

Ebben az erdőben biztos tündérek laknak, kár, hogy Angliában van

Ebben az erdőben biztos tündérek laknak, kár, hogy Angliában van

Olyan ritka a sztrájk nálunk, mint a fehér holló

Olyan ritka a sztrájk nálunk, mint a fehér holló

Majka egy időre visszavonul

Majka egy időre visszavonul

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja