szerző:
hvg.hu

Az URGONight különleges eszköze fájdalommentes megoldást kínál az alvásminőség javításához. Ehhez pedig elég 20 percig viselni.

A világon nagyon sokan szenvednek alváshiánytól, de olyanok is akadnak, akik bár el tudnak aludni, valamiért csak nagyon keveset sikerül nekik. Számukra lehet ideális megoldás az URGONight, amely fájdalommentesen segít megszüntetni ezt az igen gyakori problémát.

A szokásosan január elején rendezett CES technológiai szakkiállításon bemutatott, sisakszerű eszköz az elektroenkefalográfia (EEG) segítségével képes megtanítani/javítani az agyat, hogy az mielőbb a pihentető alvásra tudjon koncentrálni. Kábeleket azonban nem kell hozzá csatlakoztatni, a készülék egy alkalmazás segítségével kommunikál, amely a gyakorlatokat jelzi.

Bár az URGONight az elalvásban segíti használóját, fontos, hogy az ágyban nem kell viselni. Hogy hatását kifejtse, háromszor egy héten, naponta mindössze 20 percig kell magunkon tartani. Egy-egy kúra három hónapig tart, ez idő elteltével nem csak az elalvás lesz könnyebb, kitalálói szerint az alvás minőségén is sok javít. Így azoknak is ajánlott, akik amúgy jó alvók, de néha szükségük lenne egy kiadósabb pihenésre.

Az ötletgazdák szerint az eszközt kísérleti jelleggel használók mindegyike pozitív változásokról számolt be, miután kúraszerűen használta a sisakot. A készülék még nem jelent meg, később tervezik forgalomba hozni, kb. 165 ezer forintnak megfelelő dollárért cserébe.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Nem pixeles, hanem 334 ezer Lego kockából áll ez a 6 méteres Chevy – videó

Nem pixeles, hanem 334 ezer Lego kockából áll ez a 6 méteres Chevy – videó

Szerdára megint befedi az országot a hó

Szerdára megint befedi az országot a hó

Milliárdokat kell visszafizetnie Cristiano Ronaldónak

Milliárdokat kell visszafizetnie Cristiano Ronaldónak

Több mint négyszázszor kellett szervizeli a szupertraffipaxokat tavaly

Több mint négyszázszor kellett szervizeli a szupertraffipaxokat tavaly

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével

Orbán telefonon beszélt Trump külügyminiszterével