szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre többen tiltanák a kémkedéssel vádolt Huawei eszközeinek használatát. Németországban most azon gondolkoznak, hogy az Egyesült Államok és Ausztrália után az 5G-s fejlesztésekben is ellehetetlenítenék a kínai céget.

Bár keményen tagadja, mégis nehezen mossa le magáról a Huawei a vádat, miszerint kémkedik a kínai kormány számára. Németország is igen gyanakvó, annak ellenére, hogy a múlt év végén a német informatikai biztonsági hivatal (BSI) vezetője állította, hogy nem találtak bizonyítékot a kémkedésre. Mindenesetre a német hatóságok most azt vizsgálják, miként hagyhatnák ki a kínai céget 5G-hálózataik fejlesztéséből – írja a Reuters. Akár a távközlési törvényt is módosítanák, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni.

Döntés egyelőre még nem született, és a Huawei is több fórumon hangsúlyozta, hogy semmi okot nem lát arra, hogy ne vehessen részt a német 5G-s fejlesztésekben. Biztosak abban, hogy teljes mértékben megfelelnek az 5G-hálózatokra vonatkozó biztonsági követelményeknek, és nem látnak racionális okot arra, hogy a világ bármelyik országának 5G-s fejlesztéséből ki kellene tessékelni a céget. Mindezzel a német iparszövetség (BDI) is egyetért, hozzátéve, hogy csak akkor kellene kizárni a Huaweit vagy bármilyen más vállalatot, ha komoly, bizonyítható jogsértést találnak.

A Huawei jelenleg 93 milliárd dolláros piacvezető egy olyan szektorban, ahol nincsen amerikai ellenfele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Karafiáth Orsolya szerint túl könnyen felejtünk

Az én hetem: Karafiáth Orsolya szerint túl könnyen felejtünk

Közelgő adózási határidőre figyelmeztet a kormány több mint százezer vállalkozást

Közelgő adózási határidőre figyelmeztet a kormány több mint százezer vállalkozást

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást