szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal egy amerikai pizzalánc keltette fel Shane Dawson figyelmét, amelyről az a hír járja, hogy újrahasznosítja a megmaradt pizzákat. Filmje azonban csak arra volt jó, hogy százezreket dühítsen fel.

Néhány óra leforgása alatt milliókhoz jutott el az ismert YouTuber, Shane Dawson egy videója, melyben egy állítólagos történetnek próbált utánajárna. A vlogger az Amerikában nagyon népszerű Chuck E. Cheese’s éttermeit vette célba, miután a közösségi médiában több fotó is megjelent a pizzázó furcsa, eltérő méretű pizzaszeleteiről.

Az internetes legenda szerint a megmaradt, tehát el nem adott pizzaszeleteket nem dobják ki, ehelyett újrasütik, majd ismét eladják őket. Dawson ezt igyekszik kinyomozni kétrészes filmjében, amely egy dologra már biztosan jó volt: a videót megtekintők közül többen a közösségi médiában keltek ki a Chuck E. Cheese’s éttermei ellen.

A történet érdekessége, hogy a lánc először nem is védekezett, és úgy tudni, jogorvoslattal sem éltek a videók ellen, ám a The Verge-nek később reagáltak a vádakra. Ebben hangsúlyozták, hogy a videóban elhangzottak minden kétséget kizáróan hamisak, a lánc pedig soha nem folyamodott ilyesmihez, a pizzákat minden esetben frissen sütik.

A pizzatészták furcsa alakját azzal magyarázták, hogy azok szintén az éttermekben készülnek, de attól, hogy az alakjuk eltérő, még nagyon finomak.

Dawson videója február 11-én vált elérhetővé a YouTube-on, és azóta is az egyik legnépszerűbb felvételek egyike. A műsort mostanra több mint 17 millióan nézték meg. A YouTube egyébként néhány hete, hogy bejelentette, nagyobb figyelmet szentelnek a jövőben az összeesküvés-elméletekről felvételek kiszűrésére, ugyanis az ilyen videók terjedése az egyik legnagyobb probléma a platformon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Meghosszabbítható-e a veszélyhelyzet az Országgyűlés hozzájárulása nélkül?

Meghosszabbítható-e a veszélyhelyzet az Országgyűlés hozzájárulása nélkül?

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt