szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világszerte olvasott, rangos Nature tudományos magazinban is téma immár az MTA–kormány-konfliktus: cikk született az ügyről, és a szerző nem a kormány álláspontjával ért egyet.

A tudományos sajtó legfelsőbb szintjeit is elérte a Magyar Tudományos Akadémia és a kormány közötti konfliktus, a 17 milliárdos forráselvonás és a kutatóintézeti hálózat leválasztásának terve, vette észre az Index.

A Nature magazin ír ugyanis a múlt keddi élőláncos tiltakozásról, a kormány terveiről, és arról, hogy ez felháborodást keltett az akadémikusok és tudósok körében. Valamint, hogy ez a tüntetés csak újabb fejezet a kormány és az MTA közti csata történetében. Az Alison Abbott farmakológus – a lap európai tudósítója – által jegyzett cikk ismerteti az aggályt, hogy a pályázatok elhamarkodottak, az elbírálás ismérvei sem ismertek, és a pénz elvonásának törvényességével is gondok vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!