szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ISS asztronautái órák óta az űrben mászkálnak, persze jó okkal, fontos küldetést teljesítenek. A munkába most bárki bepillanthat.

A NASA viszonylag gyakran közvetít élő videókat felfedezéseiről, és az asztronauták űrbéli munkájáról, most azonban egy sokkal különlegesebb látható.

A felvételen Anne McClain és Nick Hague űrhajósokat látni, amint tesznek-vesznek a Nemzetközi Űrállomás (ISS) külsején. A képsorok azért is hangsúlyosak, mert az esztendő első űrsétájának pillanatait és az asztronauták egy fontos küldetését mutatják: a szakemberek erőteljes akkumulátorkészletet telepítenek odafönt, illetve odakint.

Az adás egészen jó minőségű, csak néha zavar be egy-egy rezgés, de ez érthető. Néhányszor egyébként a Föld is feltűnik, az ISS külsején ugyanis több kamera található. Azt nem tudni, meddig tart a videó, de aki érdeklődik a téma iránt, feltétlen nézzen bele. A videó mobilról is követhető a NASA Twitter-oldalán.

Márciusban egyébként lesz még egy űrséta, akkor azonban kizárólag női űrhajósok lépnek majd ki a végtelenbe. Ez egyben a történelem első női űrsétája lesz. Akkor ugyancsak Anne McClain lesz az egyik résztvevő, hozzá csatlakozik majd Christina Koch villamosmérnök.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!