szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hétfő esti tűzvész miatt jó ideig nem lehet majd látogatni a Notre-Dame-ot és környékét, így pedig a belsejét sem. Azonban van más módja, hogy a legszebb részt szemügyre vegyék az érdeklődők.

Komoly károk keletkeztek a hétfő esti tűzvész miatt a párizsi Notre-Dame-ban, amelynek tetőszerkezete beomlott, huszártornya pedig összedőlt. A hatóságok balesetként kezelik az esetet, ám a YouTube-nál az algoritmus problémája miatt hosszú percekig úgy látszódott, mintha terrortámadás történt volna.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mennyi időbe telik majd a katedrális helyreállítása, az azonban borítékolható, hogy komoly munkára lehet számítani. A székesegyház az utóbbi időben sem volt jó állapotban, ami a szakértők szerint a légszennyezettséggel magyarázható.

©

Addig is, míg a felújítás tart, és a székesegyház vissza nem nyeri eredeti állapotát, a környéke és legfontosabb része, a belseje biztosan zárva tart a turisták előtt. A Facebook, illetve a közösségi oldalon jó ideje megtalálható 360-fokos videók azonban lehetőséget adnak rá, hogy a Notre-Dame belső terét akár otthonról is szemügyre vegyék az érdeklődők. Érdemes pár pillantást vetni rá, főleg azoknak, akiknek eddig kimaradt.

Notre-Dame de Paris (1160 - 1260) - Grand medieval Cathedral in the heart of Paris. With 13 million visitors yearly, it...

Közzétette: 360 VISIO – 2019. április 14., vasárnap

A képet az egere, illetve ujjai segítségével tudja forgatni. Természetesen számítógépen, böngészőből a legjobb élmény, ott ugyanis nagyobb képernyőn lehet nézegetni a teret. Alább egy másik videót is láthat, amely a fentihez hasonlóan a templombelsőt mutatja, csak kicsit más szögben:

Itt pedig egy különleges túrába leshet bele, amit a Samsung Gear kamerájával rögzítettek, szintén 360 fokban. Ezen viszont nem csak a katedrális, a környéke és kinti része is szemügyre vehető:

A székesegyházban pusztító tűzvészről szóló további cikkeinket itt érheti el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt éves a párizsi klímaegyezmény, klímacsúccsal ünnepelné az évfordulót London és az ENSZ

Öt éves a párizsi klímaegyezmény, klímacsúccsal ünnepelné az évfordulót London és az ENSZ

IgNobel 2020: Többet csókolózunk, ha nagy a gazdagok és szegények közötti szakadék

IgNobel 2020: Többet csókolózunk, ha nagy a gazdagok és szegények közötti szakadék

Bombafenyegetés miatt kiürítették az Eiffel-tornyot

Bombafenyegetés miatt kiürítették az Eiffel-tornyot