szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EP-szavazást megkönnyítő alkalmazást fejlesztettek magyar programozók, amely abban nyújt segítséget, hogy megmutatja, a választók által fontosnak tartott értékek alapján melyik párt áll hozzá közelebb.

Csakúgy, mint a tavaly áprilisi választásokkor, a közelgő EP-voksoláshoz is elkészítették a döntést megkönnyítő programjukat a SzavazApp fejlesztői. A készítők szerint az iOS-re és Androidra is ingyen telepíthető app segít eldönteni a választókat ilyenkor leginkább foglalkoztató kérdést: melyik pártra érdemes szavazni?

Bár az állampolgárok napjainkban már a közösségi média felületein is találkozhatnak a pártok programjaival, többen ennek alapján még nem tudják eldönteni, voksukat végül melyik politikai formációra adják. A SzavazApp utóbbit segíti annyival, hogy megmutatja: melyik az a párt, amely a szavazók által fontosnak gondolt értékek alapján a legközelebb áll hozzájuk. A fejlesztők szerint ezúttal is az unióval és az európai értékekkel kapcsolatban írtak össze 15 kérdést, melyeket a pártok programjai alapján állítottak össze.

Egyszerű állításokat fogalmaztunk meg több fontos témakörben, amelyben a magyar pártok megnyilvánultak az európai parlamenti választási kampány során – közölték.

Hozzátették, hogy a könnyen és gyorsan kitölthető teszt játékos formában segíti a választók döntését.

©

A programot telepítőket többek között a bevándorlásról, az európai ügyészségről, a bérunióról és Soros Györgyről is kérdezik. A 15. kérdés megválaszolása után az app mindenki számára jelzi, melyik párt céljai állnak a legközelebb hozzá, és azt is, melyiké a legtávolabb. A készítők hangsúlyozták, hogy a kérdéssort pártoktól független szakemberek állították össze.

A kérdéseket bármennyiszer megválaszolhatják a kitöltők, az indításhoz a program megnyitása után a Start gombra kell nyomni. A kérdések megválaszolása után az app statisztikai elemzés céljából a kitöltő adatainak (többek közt irányítószám, nem, életkor) megadását kéri, a mezőket azonban nem kötelező kitölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket