szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég készült el a McHive nevű építmény, ami külsőre teljes egészében egy McDondald'sra hasonlít, belülről viszont már más a helyzet.

Ha valaki esetleg Svédországban jár, és valamiért ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy kipróbálja a legújabb McDonald'sot, annak van egy rossz hírünk: nemcsak, hogy nem fogják beengedni oda – azt ugyanis, egy igen speciális vendégkörre szabták –, de be sem fog férni az ajtón. Azt ugyanis

a méhekre szabták.

A McHive nevű "épületet" a Nord DDB nevű marketingügynökség hívta életre, és minden megvan rajta, ami egyébként egy McDonald's esetében megtalálható az étteremnél: a logó, a dekoráció, minden passzol.

A belseje viszont teljesen más. Ahogy a neve is sugallja (hive=kaptár), az építmény a méhek számára készült, vagyis egy valódi kaptárról van szó. A dizájnt pedig azért kapta, mert a cég így akarta érzékeltetni, milyen fontos számára az emberiség számára létfontosságú rovarok védelme az országban.

Svédországban számos McDonald's étterem tetejént alakították át úgy, hogy azokban megélhessenek a méhek, és kaptárként funkcionáljon.

[Ilyen egyszerű: ön is tehet a méhek megmentéséért, fillérekbe kerül a megoldás]

Aki szeretné esetleg megszerezni magának az egyedi kaptárat, annak rossz hírünk van: a BGR szerint nemrégiben gazdára talált egy aukción, ahol 10 ezer dollárt (kb. 2,9 millió forint) fizettek érte.

Ha szeretne többet megtudni arról, hogyan segíthet ön is a méheknek, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!