szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Logitech olyan tollat készített, amit a virtuális valóságban végrehajtható feladatokhoz lehet használni. Segítségével a gyártó szerint a munka sokkal egyszerűbbé válik.

Néhány éve még technikai csodának számítottak, ma már csak legyintünk, ha bemutatnak egy új VR-sisakot vagy ahhoz kapcsolható eszközt. A Logitech azonban rájött, valami még hiányzik a palettáról: egy toll.

A VR Ink Pilot Edition néven készült újdonsággal a gyártó szerint egyszerűbbé válik a munka a virtuális környezetben, hiszen a felhasználó nem a headsethez tartozó karokkal, egy sokkal finomabb eszközzel dolgozhat. Ennek megfelelően a virtuális toll nem ajánlható akárkinek, a Logitech is elsősorban dizájnereknek, grafikusoknak, illetve a mérnökszakma képviselőinek készítette.

Ami ennél jóval fontosabb, hogy a sisakhoz csatlakoztatva a "másik oldalt" is megjelenik, vagyis a felhasználó a virtuális környezetben is látja, ahogy a tollal dolgozik. Az eszközre érintésérzékeny gombok kerültek (ezek úgy működnek, mint az egér jobb és bal gombjai), de egy mini touchpad is található rajta. Az eszköz nagyjából két óráig használható, utána tölteni kell. Több sisakkal is kompatibilis, az egyik legismertebbnek számító Oculus kapcsán viszont szokatlanul csendesek, így lehet, hogy azzal nem működik.

A termék egyelőre nem kapható, és a Logitech azt sem közölte, pontosan mikor és mennyiért tervezi áruba bocsátani. Az azonban biztos, hogy a gyártó csupán néhány partnerén keresztül lehet majd valamikor beszerezni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!