szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egymás után frissíti különféle funkciók bevezetésével térképalkalmazását a Google. A legújabb a sebességmérő, azonban egyelőre még nem minden országban érhető el.

Sebességmérő kerül a Google Térképbe, így a vezető (vagy az utasai) valós időben láthatják, milyen gyorsan megy a jármű. Ahol a funkció elérhető, ott a kijelző bal alsó sarkában jelenik meg a szám. A funkció ki- és bekapcsolható a navigációs beállítások alatt. Az Android Police szerint a sebességmérő még nem működik együtt zökkenőmentesen az Android Auto szolgáltatással, így a telefont érdemes a műszerfalra erősíteni a biztonságos vezetés érdekében.

©

Minthogy a Waze immár a Google tulajdonában van, az elmúlt időszakban már két kedvelt Waze-funkció is bekerült a Google Maps alkalmazásba: a sebességkorlátozás, illetve a traffipaxok jelzése. Az aktuális sebesség mutatásával így már minden adott ahhoz, hogy a felhasználó ne lépje túl vezetés közben a törvényes kereteket.

Van azonban egy kevésbé jó hír számunkra: a traffipaxjelzéstől eltérően ez a funkció még nem érhető el Magyarországon, legalábbis minket nem soroltak fel a frissítést megkapó országok (Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Csehország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Hollandia, Németország, India, Kanada, Lengyelország, Portugália, Svédország) között. De azért bízzunk abban, hogy ami késik, az nem múlik, és mihamarabb aktiválják nálunk is a funkciót.

Ha máskor is tudni szeretne a Google Térkép újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Komoly tüzet okozhatnak a kidobott akkumulátorok

Komoly tüzet okozhatnak a kidobott akkumulátorok

"Aljasnak érzem, hogy egy ilyen törvényt áttoltak" – Tóth Judit, az orvosszakszervezet alelnöke a HVG Teraszon

"Aljasnak érzem, hogy egy ilyen törvényt áttoltak" – Tóth Judit, az orvosszakszervezet alelnöke a HVG Teraszon