szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Januárban kezdte el tesztelni a Google azt a térképes újítását, aminek köszönhetően előre észlelhetők a sebességmérő kamerák az utakon. Úgy tűnik, a fejlesztést időközben nálunk, magyaroknál is bekapcsolták.

Rég várt újításként harangoztuk be azt a Google Mapsbe érkező fejlesztést, amiről idén januárban lehetett először hallani, és aminek hála láthatók az utakon a traffipaxok.

Az újdonság, amit eleinte szűk körben teszteltek csak, a Waze-hez hasonlóan működik: a térkép használói megjelölhetik a sebességmérőket, így egy másik, szintén azon a szakaszon utazó Maps-használó már előre tudni fogja, mikor és hol számítson sebességmérésre.

©

A fejlesztést fokozatosan tette elérhetővé a Google, most pedig újabb országok csatlakoztak a kiválasztott körhöz. Itt jövünk a képbe mi, magyarok is: az Android Police azt írja, nálunk már működik, ahogy a szomszédos Romániában és Szlovákiában is.

A Google még nem közölt hivatalos listát azokról az országokról, ahol már működik, de a portál biztosra veszi, hogy a funkció nemzetközi elterjesztése megkezdődött, amit a különféle felhasználói visszajelzések is igazolnak. Érdemes ránézni az alkalmazásra, illetve frissíteni azt, habár a funkciónak (elvileg) anélkül is elérhetőnek kell lennie. A sebességmérésre szolgáló figyelmeztetés amúgy szóban is megy, az app így két módon (tehát nem csak szövegesen) értesíti a sofőröket, hogy lassítsanak.

Mint egy álom, olyan lesz az új Google Maps

A fejlesztők kegyeiért folytatott harc terén komoly hátrányba került a Google Maps, miután néhány igen kellemetlen változtatást is életbe léptettek. A kialakult helyzetből a csendes megfigyelő, a HERE WeGo és használói fölözhetnek le hasznot. Ugyanúgy elérhető böngészőből és okostelefonról is, és ezentúl egyre több helyen jelezheti majd ez a koordinátákat.

A fejlesztéssel a Google Maps egyre inkább a cég tulajdonában álló másik térképszolgáltatásra, a Waze-re kezd hasonlítani, ami többek szerint rossz jel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában