szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Steven Spielberg After Dark című horrorsorozatát nem lehet majd "védett" módon nézni, azaz nappal, a műsor ugyanis csak éjfél után válik elérhetővé – de csak addig, míg a nap fel nem kel.

Jövő év tavaszán indul útjára egy vadonatúj streaming szolgáltatás, a Quibi, amely kimondottan mobiltelefonokra gyárt majd tartalmakat, nagyrészt sorozatokat. A Variety most azt írja: az új platform egyik első adása Steven Spielbergéktől érkezik, aki maga kereste meg a szolgáltatót egy ötletével.

A veterán filmes egy különleges horrort talált ki, amelyet kérésére kizárólag éjfél után fognak vetíteni.

Az alkotás az After Dark (Sötétedés után) munkacímet kapta, amelyet a Quibihez tartozó alkalmazáson belül, egy meghatározott ideig lehet majd megtekinteni: a fejlesztők úgy állítják be a programot, hogy egy visszaszámláló jelezze, mennyi ideje van még a felhasználónak az éjszakából. A szolgáltató azt ígéri, hogy ezzel a módszerrel a horroroktól tartó, de az adott műsorra amúgy kíváncsi nézők nem fognak tudni trükközni, azaz mindenképp rá lesznek kényszerítve, hogy az epizódokat éjjel, a sötétben nézzék meg.

[Alakul a tévézés jövője? Ennél a filmnél a nézőre bízzák, mit csináljon a főszereplő]

A Quibi kitalálói az eltérő időzónákra is gondoltak, ezért az app a visszaszámláláskor a felhasználó tartózkodási helyét is figyelembe fogja venni. Ha a lejátszásra engedélyezett idő lejárt, az epizód eltűnik majd az alkalmazásból, és csak a következő éjszaka kerül majd vissza – amikor tehát egyébként is sugároznák.

A szolgáltató kizárólag mobiltelefonos tartamakban gondolkodik, de főleg olyanokban, amik a szokásosnál rövidebb műsoridővel rendelkeznek. Spielberg alkotását a 10-12 részesre tervezik, a konkrét történet, illetve a szereplőgárda azonban még nem ismert. A Quibi maga fizetős lesz, de még a reklámos verzió is, a hirdetésmentesért pedig értelemszerűen többet kér majd a szolgáltató.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Zseniális fotóval emlékezett Maradonára a Queen gitárosa

Zseniális fotóval emlékezett Maradonára a Queen gitárosa

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről