szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány héten belül bemutathatja a Samsung idei csúcstelefonjainak második nagy eresztését. Az 5G-s Galaxy Note10-et egy ismert benchmarkoldalon fedezték fel.

Várhatóan augusztusban jelenti be a Samsung a Galaxy Note10 csúcstelefonokat. Az eddigi hírek két modellről szólnak. A kisebbiket Galaxy Note10e-nek fogják hívni, 6,28”-es kijelzője lesz, és triplakamerát kap a hátoldalára. Csak 4G LTE és 5G változatban fogják árulni. Jelenleg SM-N970 és SM-N971 modellszám alatt szerepel a két készülék. A nagyobb testvér, a Galaxy Note10 6,75”-es kijelzővel és négylencsés kamerával érkezik, és ugyancsak két változata lenne: 4G LTE (SM-N975) és 5G (SM-N976).

A jól ismert Geekbench oldalon ez utóbbi modellszámmal, pontosabban még ennek is kétféle változatával jelentek meg készülékek, hogy bemutassák, mire képesek. Az SM-N976V az 5G-s Galaxy Note10 verizonos változata, Snapdragon 855 lapkakészlettel. A telefonban 12 GB RAM dolgozik, és Android 9 Pie-t futtat az eszköz. Az órajel mindössze 1,87 GHz, ami meglehetősen kevés, és egyelőre nem tudni, hogy vajon a Samsung fojtotta-e le ennyire. Ez a modell az egymagos tesztben 3529 pontot, míg a többmagosban 10 840 pontot kapott.

©

Az SM-N976B ugyancsak 5G-s Galaxy Note10, viszont Exynos 9825 lapkakészlet dolgozik benne (az órajel 1,95 GHz), de csak 8 GB-nyi a RAM. Ez a telefon is a 9-es Androidot futtatja. Az egymagos tesztben 3557 pontot, a többmagosban 9854 pontot sikerült elérnie. (Csak összehasonlításképpen egy snapdragonos Galaxy S10+ eredmény: 3521, illetve 10 613 pont).

Úgy tudni, hogy a kisebb Galaxy Note10 3400 mAh-s, míg a nagyobb 4500 mAh-s akkut kap, ráadásul sajtóértesülések szerint brutális gyorstöltővel érkezhet.

Ha kíváncsi a Samsung új készülékeivel kapcsolatos hírekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az USA legfontosabb alelnöke, majd első elnöknője lehet Kamala Harris

Az USA legfontosabb alelnöke, majd első elnöknője lehet Kamala Harris

Megfertőződött négy vízilabdázó a Fradiban

Megfertőződött négy vízilabdázó a Fradiban

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét