szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány éve az amerikai haditengerészet pilótái furcsa, rendkívül gyorsan mozgó tárgyra lettek figyelmesek az égbolton. Az erről készült felvételről most adtak ki hivatalos állásfoglalást.

Régóta keresi már az emberiség a választ arra, hogy léteznek-e értelmes, idegen lények a világegyetem más részein. A washingtoni védelmi minisztérium korábban nagyszabású programot indított, aminek keretében Földön kívüli, repkedő tárgyak létezését vizsgálta. Az egyik ilyen észlelésről videó is készült, de sokáig titkolták, végül azonban elérhető lett. Íme:

A videón az amerikai haditengerészet egyik repülőgép-hordozója által kiszúrt, furcsa, suhanó tárgy látható. Annyi kiderült, hogy az objektum felszíne sima, fehér színű volt, szárnyai azonban nem voltak. Méretre körülbelül 14 méter hosszú lehetett, ennek alapján úgy gondolják, elég nagy volt ahhoz, hogy két személy elférjen benne. (Az amerikaiak egyik repülője, a F/A–18F egyébként nem sokkal nagyobb, 16,4 méter hosszú.)

A pilóta akkori beszámolója szerint nem érzett fenyegetést, de úgy vélte, hogy az objektum látta őt, mert az röviddel ezután szokatlan manőverezésbe kezdett.

©

Az ügy hosszú időn át izgalomban tartotta az ufóhívőket, már csak azért is, mert az Egyesült Államok (hivatalosan) soha nem adott magyarázatot rá. A videókat kiszivárogtató The Black Vault weboldal egyik embere, John Greenwald nemrég a haditengerészethez fordult, hátha magyarázattal szolgál valaki az évek óta megválaszolatlan jelenségre. Nem kis meglepetésre felvették vele a kapcsolatot: Greenwald azt állítja, hogy a testület egy szóvivője, Joseph Gradisher arról tájékoztatta, hogy a videókban látott repülő tárgyat a haditengerészet azonosítatlan légi jelenségeként könyvelte el,

vagyis fogalmuk sincs, mi az, amit a pilóták láttak.

Mindez azért érdekes, mert a haditengerészet ezzel hivatalosan is elismerte, hogy a felvételek igaziak. A szervezet ennek ellenére nem űrlényekről beszél, csupán azt mondják, nincs magyarázat arra, amit láttak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1

Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Tovább tüntetnek Netanjahu ellen Izraelben

Tovább tüntetnek Netanjahu ellen Izraelben