szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A valóság odaát van – gondolhatta az amerikai védelmi minisztérium, amely évi 22 millió dollárból öt éven át vizsgálta az azonosítatlan repülő tárgyakat.

Először ismerte el a washingtoni védelmi minisztérium, hogy titokban Földön kívüli, repkedő tárgyak létezését vizsgálta egy program keretében. A 600 milliárd dolláros védelmi költségvetésből évi 22 millió dollárt fordítottak az észlelt ufók utáni hajszára. A kutatás 2007-től 2012-től tartott, és csak azért állították le, mert másra kellett a pénz.

Az X-akták filmsorozatból is jól ismert fikció megvalósítása Harry Reid volt demokrata szenátor kérésének köszönhető. A program kezdetekor a szenátus többségi vezetőjeként politizáló nevadai Reid ufók iránti rajongása régóta ismert. A program támogatói szerint minden lényeges bejelentést és ufó-észlelést megvizsgáltak.

A Pentagon azonban csak a program létezését ismerte el, arról semmit sem árult el, hogy találtak-e idegen lényeket, paranormális jelenségeket vagy egyéb Földön kívüli tárgyakat. Az sem lett egyértelmű, hogy az ufók utáni kutatás nem folyik-e tovább valahol az amerikai védelmi intézmények valamelyik obskúrus zugában.

A kutatási pénz jelentős része egy űrkutatási vállalkozáshoz érkezett, amelyet Reid barátja, a milliárdos Robert Bigelow vezet. Bigelow ma együtt dolgozik az Amerikai Űrkutatási Hivatallal (NASA), hogy embereket szállíthasson az űrbe. Bigelow még májusban közölte, teljes mértékben meg van róla győződbe, hogy ufók léteznek, és idegenek rendszeresen járnak a Földön.

©
Az idén nyugdíjba vonult Reid közölte, hogy büszke a program megvalósulására, amit kongresszusi munkája egyik legjobb részének nevezett. Szakértők azonban figyelmeztettek, attól még, hogy egy repülő tárgy azonosítatlan, koránt sem biztos, hogy földönkívüli.

Az USA-ban évtizedeken át foglalkoztak az ufókkal, a hadsereg 1947-től több mint 12 ezer bejelentést vizsgált meg. A hivatalosan 1969-ig tartott projekt során legtöbbször kiderült, hogy csillagot, felhőt, repülőgépet láttak, és 701 tárgy maradt azonosítatlan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne