szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hetekig csigázták a Fortnite-rajongókat egy új eseménnyel, amely végül a játék világának megsemmisüléséhez vezetett. A felhasználók egészen eddig csak üres képernyőt láttak.

Nem nagyon fordult még elő olyan, hogy egy online videojáték, pontosabban annak játéktere egyszerűen eltűnjön, márpedig ennek lehettek szemtanúi a Fortnite rajongói. Az elmúlt órákban bekövetkezett furcsa jelenséget egy, a sztori szempontjából fontos karakter, majd az azt kiváltó fekete lyuk idézte elő.

Az esemény miatt a Fortnite eddig játszhatatlan volt: a felhasználók a fekete lyuk és a körülötte áramló fényeken kívül semmit nem láttak, a képernyő nagyobbik része sötétbe borult. A kiadó Epic Games mindezt azzal tette emlékezetessé, hogy hosszú ideig semmilyen tájékoztatást nem adott ki, és azt sem közölte, mi lesz a beszippantott karakterekkel.

A rajongói nyomás azonban olyan erős volt, hogy a stúdió több mint 24 órányi hallgatás – és egy időközben kiszivárgott előzetes – után elárulta, hova tovább: az online játékok királya teljesen megújult formában tér vissza, az előző verzió pedig, ahogy azt az esemény konklúziója is sejtette, végleg elpusztult. A frissebb/modernebb játékváltozatban nem csak a pálya külleme, a játékmenet is sokat változott.

A Fortnite-hoz számos játékbéli eseményt készítettek már, hogy a felhasználókat hosszabb távon is sikerüljön megtartania a kiadónak. A mostani is ennek a taktikának a része, ám kétségkívül egyedi: a felhasználók ugyanis maguk is láthatták, amint kedvenc játékuk darabjaira szakad.

A hetek óta várt Season 10 epizódot az Epic Games eddig legambíciózusabb projektjeként harangozta be a készítő, hangsúlyozva azt is, hogy a felhasználók nem fogják elfelejteni, amit látnak. Így is lett: az esemény legvégén valóságos láncreakció kezdődött, az égbolt megrepedt, majd a fényes jelenség a felhasználókat és a játékbéli világot is magába szívta. A gamereknek fenntartott csatornákon, így a Twitchen is rengetegen közvetítették a semmit, még órákkal a robbanás után is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét