szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szomáliai főváros repülőterére érkező repülőgép pilótái az utolsó pillanatokban észlelték, hogy végzetes lehet befejezni a landolási procedúrát, mert az előzőleg leszállt gép még nem hagyta el a futópályát.

Szerencsére nagyon ritkán fordul elő olyan hiba – akár a légiforgalmi irányítók, akár a pilóták részéről, hogy az egyik repülőgép még a futópályán marad, mikor már a következő is érkezne oda. Ez történt Mogadishu repülőterén, amikor egy Boeing 727-es áruszállító gép pilótái egy nagyon veszélyes manőverrel oldották meg a helyzetet – írja az AIRportal repülésügyi szakoldal.

A személyzet az ilyenkor előírt átstartolás (a landolás megszakítása utáni újbóli emelkedés) helyett a tengerpart és a tenger felett egy nagyon alacsony magasságon, éles bedöntéssel, nagyon szűk, 360 fokos fordulót hajtott végre.

Az első videó belülnézetből, a pilótafülkéből mutatja a történéseket.

A következő videót egy repülésrajongó készítette, kívülről látható rajta az eset.

A veszélyes manőver után néhány perccel a repülőgép sikeresen leszállt az időközben felszabadult futópályára.

Nemrég egy utasszállító repülőgép utasai élhettek át nehéz pillanatokat, amikor nem sokkal a felszállás után meghibásodott egy Boeing 777-es egyik hajtóműve. Rázkódás, robbanásokról és nagy lángcsóvák láthatók az egyik utas által közzétett videón.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezárja üzleteit a Debenhams, megszűnhet a Topshop is

Bezárja üzleteit a Debenhams, megszűnhet a Topshop is

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe