szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple okosórája gyakran váratlan helyzetekben is bekapcsol, hogy tájékoztassa viselőjét. Egy brit időjós élő adásban járt így.

Több ezren osztották meg azt a videót, amelyen egy brit időjós látható, miközben elmondja, milyen idő várható az Egyesült Államokban. A felvétel persze nem ezért érdekes, hanem ami az előrejelzés elmormolása alatt történik: bekapcsol az Apple Watch és korrigálja Tomasz Schafernakert.

A humoros felvételt a BBC is kirakta saját csatornájára. Schafernaker már majdnem befejezte a mondandóját, amikor bizonyos kulcsszavak (feltehetően a hó) hatására az óra digitális asszisztense aktiválta magát és hangosan jelezte: az előrejelzés szerint nem várható havazás.

Az időjós egy pillanatra oda is kap az órához, majd profi mód folytatja az előadást, de végül ő és kollégája is nevetésben törnek ki.

A meteorológus nem értette, hogyan bírta szóra a Sirit, mikor senki nem kérdezte, de később kiderült a turpisság. Az asszisztenst a "Hey, Siri" paranccsal és a kar felemelésével is működésbe lehet hozni, Schafernaker pedig utóbbit bekapcsolva hagyta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!