szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elutasította a kaliforniai szövetségi bíró az Apple fellebbezését, így már folytatódik a csoportos per, amelyet a MacBookok megbízhatatlannak talált pillangómechanikás billentyűzete miatt kezdeményeztek a felhasználók.

Maga az Apple is belátta, hogy sok a gond a 2015-ös szupervékony MacBookokkal bevezetett pillangómechanikás billentyűzettel, és az idén novemberben bejelentett 16”-es MacBook Pro „Magic” klaviatúrájánál vissza is tért a régi ollós mechanizmushoz.

©

Azonban hogy még véletlenül se feledkezhessen meg az említett problémáról, arról gondoskodott a sors (pontosabban a felhasználók), a sértettek még tavaly májusban beperelték az Apple-t amiatt, hogy a pillangóbillentyűzet nem működőképes, alkalmatlan a rendeltetésszerű használatra. Ráadásul a felperesek állítják, hogy az Apple ismerte a billentyűzet gyenge pontjait, de nem orvosolta ezeket. Az Apple tagadja a vádakat, és azt kérte a szövetségi bírótól, hogy utasítsa el a csoportos keresetet, azonban – írja a Reuters – az amerikai kerületi bíró pár napja másként döntött.

Edward Davila szerint az Apple-nek igenis szembe kell néznie azon állításokkal, miszerint nem sikerült hatékony megoldást nyújtania a pillangóbillentyűzet-problémákra, amelyek számos MacBook-, MacBook Air- és MacBook Pro- felhasználó mindennapjait keserítették meg. Az Apple-nek ugyan van javítási programja a pillangóbillentyűzet számára, azonban ez nem feltétlenül oldja meg a megbízhatósággal kapcsolatos gondokat. Az Apple ugyanis csak kicseréli a hibás billentyűzetet egy másikra, amelyik ugyanúgy meghibásodhat.

A peres eljárás egyelőre a 2015 óta bevezetett MacBookokra és a 2016-os vagy fiatalabb MacBook Pro modellekre vonatkozik (leszámítva természetesen a 16”-es MacBook Prókat), de hamarosan a MacBook Air is felkerülhet a listára. A felperesek ügyvédje üdvözli a mostani döntést, és várakozással tekint a per folytatására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azerbajdzsánban és Pakisztánban is kínai vakcinákkal oltják az embereket

Azerbajdzsánban és Pakisztánban is kínai vakcinákkal oltják az embereket

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek

Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek