Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Huszonhárom év kihagyás után ismét lesznek a piacon Nokia márkájú tévékészülékek.

Sokan emlékezhetnek még az ITT Nokia márkájú készülékekre, melyek a rendszerváltás környékén nem csak sok otthonba költöztek be, de még az iskolák falai között is igen népszerűek voltak: elég csak az "áj-ti-ti nokia, eszednek a tokja" hangzású, alsó tagozatos rigmusra gondolni. Ennek eredetijét Geszti Péter énekelte meg az ITT Nokia rádiósmagnójának tévéreklámjában.

Az International Telephone and Telegraph (ITT) és a Nokia összefogásából megannyi tévékészülék is született, mígnem a Nokia 1996-ban kiszállt a televíziós piacról. Úgy tűnik, nem végleg. A márkát felélesztő finn HMD Global eddig főleg a mobilpiacon próbált méltó lenni régi nagy híréhez – mint nemrég megmutattuk, eddig nem átütő sikerrel –, de nem hagyják annyiban a tévéket sem.

©

A finnek ezúttal az indiai Flipkart vállalattal fogtak össze. (A Flipkart november elején kiadott közleménye tévesen állítja, hogy a Nokia először kerül a tévés piacra.) Az elektronikai cikkek kereskedőjeként munkálkodó céggel közösen forgalmaznak majd okostévéket, "kivételesen jó" készülékeket ígérve, először az indiai piacon.

©

Az indiai Gadgets 360 írja, hogy a 55 hüvelykes LED-képernyőt és 4K felbontást kínáló, JBL hangrendszerrel szerelt Nokia  TV nevű első készülék kedden kerül majd a helyi boltok polcaira.

A Nokia márka televíziós piaci további terjesztéséről egyelőre nincs hír.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King