szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyártók nem csak az új eszközeiket igyekeznek naprakészen tartani, ritkán, de a régebbiekhez is kiadnak egy-egy javítást. Főleg, ha biztonsági okokról van szó.

Az Apple mostanában csak az újabb telefonjaihoz, illetve modernebb táblagépeihez adott ki új szoftververziót, de ez nem azt jelenti, hogy a régebbi iPhone-okhoz ne készülne javítás. Ezt igazolandó a cupertinói gyártó elkészítette az iOS 12.4.4-es frissítést, amelyet kimondottan korábbi eszközökhöz ajánlanak, igen fontos okkal.

A már tölthető rendszerváltozat, írja a GSMArena, különféle biztonsági javításokat tartalmaz, ráadásul nem egy vagy két készülékhez: a szoftvert az iPhone 5S, iPhone 6, iPad Air (első generáció), iPad mini 2, iPad mini 3 és iPod Touch 6 eszközök tulajdonosai tölthetik le, és az Apple szerint érdemes is mielőbb megtenniük.

[Megmagyarázta az Apple, miért figyeli az iPhone folyton, hogy hol van]

Fontos, hogy a szoftver nem azonos az újabb telefonok által használható iOS 13-mal, hiszen ezek a mobilok és táblagépek már nem kompatibilisek azzal a rendszerkiadással. Az Apple ugyanakkor azt szeretné, ha a régebbi készülékek használói is biztonságban lennének, ezért a most kiadott programverzió telepítését javasolják.

Hogy pontosan mit ért nagyobb biztonság alatt az Apple, azt nem tudni, a szoftverhez tartozó leiratban ugyanis csak annyi olvasható, hogy fontos módosítások találhatók benne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Egy meccsre van az olimpiától a női vízilabda-válogatott

Egy meccsre van az olimpiától a női vízilabda-válogatott

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat