szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állás nélkül maradni sosem jó, de az különösen fájó, ha közvetlenül karácsony előtt marad valaki munka nélkül. Így járt egy arkansasi cég több mint 300 alkalmazottja. Az ok: egy zsarolóvírus-támadás.

Átkozhatják a zsarolóvírusokat annak az arkansasi telemarketing cégnek az alkalmazottai, akik közvetlenül karácsony előtt maradtak munka nélkül. Az ok: a céget 2019 októberének elején ransomware-támadás érte, és azóta sem sikerült helyreállítani az informatikai rendszert.

A The Heritage Company alkalmazottainak e-mailben magyarázkodott a vezérigazgató, néhány nappal karácsony előtt – írja a ZDNet. Mint kiderült, a dolgozók még azt sem tudták, hogy októberben ilyesfajta támadás érte a céget, érthető tehát, hogy teljesen értetlenül álltak a történések előtt. A vállalat állítólag több százezer dollárt veszített, és most kénytelen átalakításokat végezni. Egyelőre felfüggesztették az összes szolgáltatásukat, úgyhogy köszönik az eddigieket a dolgozóknak.

©

A vezérigazgató azért hagyott egy reménysugarat, arra kérve a dolgozókat, hogy érdeklődjenek majd január elején, hogy mi a helyzet. Azonban a betelefonálókat csak hangposta-üzenet fogadta, arról tájékoztatták őket, hogy sajnos a helyreállítási erőfeszítés továbbra sem volt sikeres, és mivel nem tudni egyelőre, hogy mi várható, nyugodtan keressenek maguknak új munkát. Azért a végén boldog új évet kívántak nekik.

A The Heritage Company egyik volt munkatársa elmondta a helyi médiának, hogy szinte mindenki biztos abban, hogy a vállalat nem fog talpon maradni, és jelenleg csak időhúzásra játszanak, hogy elkerüljék a peres eljárásokat.

A The Heritage Company esete egyáltalán nem egyedülálló – jegyzi meg a ZDNet. Az elmúlt két évben jó pár cégnek kellett bezárnia amiatt, hogy nem tudott váltságdíjat fizetni, és nem volt elegendő tőkéje az informatikai infrastruktúra helyreállítására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt

Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon

Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon