szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A technológiai iparban is előfordul, hogy egy gyártó annyira irigyli a másik termékét, hogy lemásolja, akár szemtelenül is. Így tett most a Samsung.

Kínos pillanatoknak lehetettek szemtanúi az újságírók a Samsung egyik előadásán, amelyet a Las Vegas-i CES 2020 elektronikai szakkiállításon tartott a gyártó. Amikor ugyanis a biztonságról és a felhasználói adatok védelméről beszélt a Samsung egy embere, a háttérben megjelent a Samsung Pass nevű új szolgáltatás és ikonjai:

©

Az egyik különösen ismerős lehet a felhasználóknak, az ugyanis nagyon hasonlít az Apple FaceID-jának ikonjára. Sőt: szinte teljesen megegyezik vele. Ez azért is kényelmetlen, mert nem arról van szó, hogy az Apple is együtt dolgozik majd velük egy szolgáltatáson, és nem is arról, hogy a Samsung kölcsönkérte az ábrát.

©

A jelenségre az iMore figyelt fel elsőként, de arról már írt a The Verge is. Mindkét lap megjegyezte, hogy az ikonok nagyon hasonlítanak egymásra, ráadásul mindkettő ugyanahhoz a funkcióhoz tartozik: az arcazonosítást jelzi.

Az Apple ikonja.
©

Bár messziről nem lehet őket megkülönböztetni, közelebbről azért látni, hogy a Samsung ikonján sokkal közelebb vannak egymáshoz a vonalak, míg az Apple-é szellősebb.

Azt nem tudni, mi vezette a Samsung kezeit, amikor "megrajzolta" az ikont, de a gyártó magyarországi oldalán már egy másikat látni. Elképzelhető tehát, hogy időközben lecserélték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!