szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan új szűrők érkeznek a Chrome-ba, amelyek megakadályozzák, hogy a gyerekfiókot használók felnőtteknek szóló kiterjesztéseket és témákat telepítsenek.

A Google arra készül, hogy blokkolja azokat a Chrome-bővítményeket és témákat a gyermekek számára, amelyek felnőtteknek készültek. Ha a kiterjesztés vagy a téma mellett a „mature” (érett) jelölés szerepel a Chrome internetes áruházában, akkor a gyermekfelhasználók (a gyerekfiókkal rendelkezők) nem tudják ezeket telepíteni (még szülői engedéllyel sem), és hasonló lesz a helyzet a hallgatói fiókoknál is.

A Google az „érett” tartalmak alatt bizonyos szexuális jellegű bővítményeket ért, viszont nem a pornográfiát, ilyen jellegű tartalmak ugyanis eleve nem kerülhetnek be a Chrome-áruházba. Viszont a csókolózó és egymást átölelő emberek képei nem lesznek érett besorolásúak, mint ahogyan az olyan randevú-alkalmazások sem, amelyek nem a szexuális kapcsolatokra összpontosítanak. (Amelyek arról szólnak, azok be sem kerülhetnek.)

Egyelőre nem tudni, mikor lépnek életbe a fenti változások, a források szerint még hetekig, esetleg egy hónapig is eltarthat, mire elérkezik ez a funkció a stabil verzióhoz.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome-béli változásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen

Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában