szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ideje már hallani a Samsung Galaxy Home okoshangszóró kisebb változatáról, azonban arról eddig nem voltak információk, mikor kerülhet piacra ez az eszköz. Most viszont rövid időre felkerültek adatok róla a koreai Samsung weboldalára, és bár ezek azóta eltűntek, az élelmesebb szerkesztők lementették az információkat.

Jó pár részlet felkerült a Samsung Galaxy Home Mini nevű okoshangszóróról a koreai Samsung weboldalára, és bár gyorsan le is szedték ezeket az információkat, voltak, akik észrevették és le is mentették ezeket.

A nyilvánosságra került infók között február 12-i megjelenési dátum szerepelt, ami logikusnak tűnhet, miután a Samsung február 11-én tartja Unpacked nevű eseményét. Várható tehát, hogy a Galaxy S20-család és a Galaxy Z Flip összehajtható telefon mellett a Galaxy Home Minit is bejelentik. Ezt támasztja alá az is, hogy a múlt hónapban, a CES 2020 eseményen a Samsung fogyasztói elektronikai üzletágának vezérigazgatója, Hyunsuk Kim is utalt arra, hogy a terméket 2020 elején hozzák forgalomba. A Samsung egyébként már tavaly augusztusban elindította a mesterségesintelligencia-alapú hangszóró bétatesztelési programját.

Az eredeti bejegyzést már eltüntették, de volt, aki még időben lementette
©

Bár az eredeti blogbejegyzéshez már nem lehet hozzáférni, az Android Police azonban megőrzött pár fontos részletet. Ahogyan azt sejteni lehetett, a Bixby és két beépített, a távolabbról érkező beszédet is felismerő mikrofon segítségével lehet kezelni a különböző eszközöket, üzeneteket lehet küldeni és fogadni az okostelefon csatlakoztatása nélkül. Külső érzékelőkhöz csatlakoztatva a Galaxy Home Mini érzékelheti a vészhelyzeteket és figyelmeztetheti a felhasználót. A Galaxy Home Mini hangszóróként is használható majd, az AKG 5W hangszórók 360 fokos surround hangzást kínálnak.

A hangszórót először Dél-Koreában árulják majd, nagyjából 25 ezer forintnak megfelelő áron, de hamarosan megérkezik a nemzetközi piacokra is.

Ha máskor is tudni szeretne a Samsung újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!