szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook fejlesztői a közösségi oldal mobilos alkalmazásához készítettek egy frissítést, amivel könnyebben lehet meghatározni, milyen bejegyzésekre vagyunk kíváncsiak.

A Facebook asztali böngészős változatában régóta lehetőségünk van arra, hogy beállítsuk, a legérdekesebb vagy a legújabb bejegyzéseket jelenítse meg nekünk a közösségi oldal. Ezt a képernyő bal oldalán, a Hírfolyam menüpont használatával tehetjük meg.

©

Hasonló változatásra a mobilos applikációban is van lehetőség, ám ennek használata valamelyest bonyolultabb. Az alkalmazásban alapvetően a legérdekesebb bejegyzések jelennek meg, de ha időrendi sorrendben akarjuk látni a legutóbb felkerült posztokat, akkor a Beállítások között kell megkeresnünk a Legutóbbi menüpontot. A jelek szerint a Facebook változtatna ezen a megoldáson, és egy ennél jóval egyszerűbb módszert kínálna a váltogatásra felhasználóknak.

Az alkalmazások újításairól gyakran szivárogtató Jane Manchun Wong a Facebook androidos applikációjában egy érdekes megoldásra bukkant. A fejlesztők három lapfület helyeztek el a hírfolyam tetején, amelyek segítségével a legfrissebb, a legfontosabb és a már látott bejegyzések között tudunk váltogatni. (A korábban megtekintett bejegyzéseket a Facebook asztali böngészős változatában is újra átnézhetjük, méghozzá ezen a linken keresztül.)

©

A Facebook szóvivője a TechCrunch-nak megerősítette, hogy valóban készítettek egy ilyen módosítást, és fontolgatják, hogy elindítják a fejlesztés tesztjét, egyelőre azonban csak belső felhasználásra érhető el az újdonság.

A lapfüles elrendezésnek minden bizonnyal örülnének azok a felhasználók, akik nem a rangsoroló algoritmus alapján megjelenített bejegyzésekre kíváncsiak, viszont nem akarnak külön a beállítások között kotorászni csak azért, hogy más metódus alapján kerüljenek eléjük a posztok.

A fent látható megoldás valószínűleg élvezhetőbbé tenné a közösségi oldal applikációjának használatát, és talán még az oldalon eltöltött időt is megnövelné, ami végtére is több bevételt jelentene a Facebook számára.

Hogy mikor élesíthetik az újdonságot, vagy mikor kezdik majd meg a tesztjét, egyelőre nem tudni.

A szivárogtató kóder Wong legutóbb az Instagramnál szúrt ki egy érdekességet, ami szintén a bejegyzések megjelenítését tenné jobbá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!