szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan részletre bukkantak, amely arra utal, az Instagram fejlesztői hamarosan orvosolják a problémát.

Sokáig meglehetősen egyszerűen működött az Instagram azon mechanizmusa, amellyel ismerőseink bejegyzéseit jelenítette meg. A posztokat (fordított) időrendi sorrendben mutatta a platform, így könnyen végig lehetett nézni a képeket. A fejlesztők aztán 2016-ban csavartak egyet a dolgon, és a korábbi megoldás helyett – a Facebook hírfolyamához hasonló – egy összetettebb, rangsoroló algoritmus vette át az elődje szerepét.

Bár az fel sem merült, hogy a felhasználók elégedetlenségét látva visszavonják a bevezetett megoldást, a jelek szerint az időalapú megjelenítés ötletét nem teljesen vetették el a fejlesztők. A TechCrunch beszámolója szerint egy olyan funkció magva jelent meg az Instagramban, amely az ismerősök legfrissebb posztjait tárhatja elénk.

Az újdonságot az alkalmazások újításairól gyakran szivárogtató Jane Manchun Wong szúrta ki. Az applikáció androidos változatából készített képernyőképen látható, Latest Posts névre keresztelt megoldás – jelenleg látható formájában – felugró ablakként jelenne meg, amikor valaki belép az alkalmazásba. A segítségével egy olyan felületre kerülhetünk át, ahol az ismerősök és általunk követett profilok legújabb tartalmait láthatjuk.

©

Hogy mikor találkozhatunk majd ezzel az applikációban – vagy találkozhatunk-e vele egyáltalán –, az még kérdéses. Az Instagram szóvivője megerősítette, hogy valóban készült egy ilyen funkció, ám csupán egy prototípusról van szó, azt egyelőre senki nem tudja használni, és nem is tervezik, hogy elkezdjék a nyilvános tesztelését. Más kérdés, hogy ha a reakciókból azt látják, pozitív a fejlesztés fogadtatása, talán meggondolják magukat.

Ha értesülni szeretne az Instagram új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

"Demeter mindig is ezt a nyelvet beszélte, csak nem kapott ekkora nyilvánosságot"

"Demeter mindig is ezt a nyelvet beszélte, csak nem kapott ekkora nyilvánosságot"

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában