szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A francia versenyhatóság története legnagyobb büntetését szabta ki az Apple-re.

Bő egy hónappal ezelőtt valószínűleg még maga az Apple is csak mosolygott azon a büntetésen, amit a francia versenyhatóság szabott ki rájuk. Az akkori döntés értelmében 25 millió dollárt – vagyis nagyjából 7,6 milliárd forintot – kellett fizetniük azért, mert lassították a régi iPhone-okat. Az újabb büntetéstől viszont már az arcukra fagyhat a mosoly.

A francia versenyhatóság, a Autorité de la Concurrence mintegy 1,1 milliárd eurós, vagyis 374,1 milliárd forintos sarcot szabott ki rájuk, mert beavatkoztak a nagykereskedők árversenyébe. A Reuters beszámolója szerint a cupertinói cég mellett két nagykereskedőnek, a Tech Data és a Ingram Micro nevű cégeknek is fizetniük kell. Ezzel a döntéssel egy 2012 óta húzódó vizsgálat zárult le.

A versenyhatóság megállapítása szerint az Apple megegyezett a két nagykereskedővel, hogy nem folytatnak árversenyt egymás ellen, a prémium viszonteladókat pedig megakadályozta abban, hogy csökkentsék az áraikat. Ennek eredményeként a kiskereskedelmi forgalomban kapható eszközök nagyjából felének mindenhol ugyanannyi volt az ára.

Az Apple szerint a versenyhatóság döntése nem állja meg a helyét, és fellebbezni fognak ellene.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

Egy hírben a NER

Egy hírben a NER