szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem engedi az Apple, hogy olyan játékok és szórakoztató alkalmazások kerüljenek alkalmazás-áruházába, amelyek témája az új koronavírus vagy a vele kapcsolatos megbetegedés (Covid-19). A téma feldolgozását csak kiválasztott fejlesztői csoportoknak engedélyezik.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Ne csináljunk tréfát a koronavírusból – foglalhatnánk össze az Apple néhány napja közzétett feljegyzését, amelynek a lényege, hogy nem lesznek az App Store-ban a Covid-19-cel kapcsolatos játékok vagy szórakoztató alkalmazások, nem kell, hogy ezek kihasználják a jelenlegi egészségügyi válságot.

Az App Store-nak – olvasható a feljegyzésben – biztonságos és megbízható helynek kell lennie a felhasználók számára. Napjainkban, amikor a világ a koronavírus ellen harcol, különös jelentőséggel bír az említett elkötelezettség. Éppen ezért csakis az elismert (kormányzati, egészségügyi, oktatási) szervezetek fejlesztői küldhetnek be az új koronavírus témájához kapcsolódó alkalmazásokat, éppen azért, hogy az egészségügyi és a biztonsággal kapcsolatos adatok megbízhatóak legyenek.

Az Apple arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy a kritériumainak megfelelő alkalmazásokat jelöljék időérzékenynek, ebben az esetben ugyanis meggyorsítják a felülvizsgálati folyamatot.

A hétvégén az Apple bejelentette, hogy március 27-ig bezárja az összes kiskereskedelmi (fizikai) üzletét, a kínai boltok kivételével. Online lesz megtartva a cég éves fejlesztői konferenciája, a WWDC, a pontos időpontról még nem született döntés, csak annyit tudni, hogy júniusban lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!