szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pinterest egy olyan gyűjteményt készített, ahol nem csak egészségügyi tanácsokat kapunk, hanem a megváltozott életkörülményekkel kapcsolatban is elleshetünk praktikákat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A következő hetekben az egyik leghatékonyabb dolog, amit bárki tehet a járvány lassítása, megállítása érdekében, az az, ha otthon marad. Az új életrend sokakat állít testi-lelki kihívás elé – nekik szeretne segíteni a Pinterest, amely "Stay safe. Stay inspired." néven egy külön válogatást állított össze, hasznos tanáccsal ellátva azokat, akik nem mozdulnak ki hazulról. Ezt már több mint egymillió felhasználó követi.

A képmegosztó szolgáltatásban hat különböző kategóriát hoztak létre annak érdekében, hogy az otthon töltött mindennapok is változatosak legyenek.

©

Az első helyen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanácsai állnak, hogy miként lehet valaki viszonylagos biztonságban, de a válogatásban találhatunk tippeket az otthoni testmozgáshoz, hasznos tanácsokat a környezetünk rendbetételéhez, pozitív üzeneteket, könnyen elkészíthető ételek receptjeit, de ötleteket is arra, hogy miként lehet lekötni a gyerekek figyelmét.

Azt viszont véletlenül sem szeretnék a Pinterest üzemeltetői, hogy ezen az oldalon is az történjen, amely most szinte mindegyik közösségi szolgáltatásban: mindenki a saját – időnként téves, sőt veszélyes – ismereteit írja le a koronavírusról és a járványról. Így aztán aki rákeres a coronavirus/koronavírus vagy a covid-19 kifejezésekre, egy figyelmeztetésbe fut bele, amelyben közlik, a platformon tilos az egészségüggyel kapcsolatos téves tartalom közzététele, ezért csak a világ vezető egészségügyi szervezeteinek anyagait jelenítik meg.

©

A Pinterest szóvivője szerint a figyelmeztetést még januárban tették közzé, azóta pedig egyre több helyen, egyre több keresésnél jelenítik meg.

Ettől függetlenül persze lehet a témával kapcsolatos anyagokat feltölteni az oldalra, ám az egész biztosan nem jelenik majd meg a keresési találatok között. Emellett azokat a hirdetéseket sem teszi közzé a platform, amikkel a kialakult helyzeten akarnak nyerészkedni az ismeretlenek.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!