szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy érintésre két legyet is csaphatnak a Microsoft új készülékének felhasználói, amikor alkalmazásokat szeretnének elindítani.

Az elmúlt hetekben egyre több információ szivárgott ki arról, milyen lehet a Microsoft androidos összecsukható telefonja, a Surface Duo. Mindez arra enged következtetni, hogy a debütálásig már tényleg nincs sok hátra, egyes informátorok pedig már azt is tudni vélik, hogy már júliusban sor kerülhet a mobil premierjére.

Ezúttal a Windows Latest osztott meg egy érdekességet a mobilról. A beszámoló szerint az app groups (magyarul valószínűleg: alkalmazások csoportosítása) névre keresztelt funkció a felhasználói élményt hivatott növelni. A megoldásnak köszönhetően a felhasználók állítólag olyan alkalmazáspárokat hozhatnak létre, amelyeket gyakran használnak együtt. Ezekhez egy ikont rendelhetnek, amire ha ráböknek, a két app egyszerre indul el, és a két kijelzőn, külön-külön foglal majd helyet.

©

Például ha valaki gyakran néz oktatóvideókat a YouTube-on, és azokat rendszerint ki is jegyzeteli, akkor a YouTube és a Jegyzettömb appját párba rendezheti, majd az indítással az egyik kijelzőn a videók, a másikon pedig a Jegyzettömb nyílik meg.

A megoldás egyébként nem újszerű, a Samsung és a Sony is fejlesztett már hasonlót. De igazi előnyei az összecsukható telefonoknál mutatkoznak meg.

A Microsoft készülékén a megjelenéskor állítólag az Android 10 fut majd, az operációs rendszert pedig menet közben fogják a 11-es verzióra frissíteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!