szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új pletyka szerint se a vezetékes EarPods fülhallgatót, sem töltőfejet nem csomagol majd az iPhone 12 mellé az Apple. A Mashable újságírója úgy látja, ezt akár előnyére is fordíthatná az amerikai gyártó, úgy, hogy közben a vásárlók is jól járnak.

Az iPhone 12 bemutatásával új trend kezdődhet az Apple-nél - ezt vetíti előre az a néhány napja keringő pletyka, amely szerint az amerikai gyártó sem töltőfejet, sem az EarPods fülhallgatót nem teszi már bele az új mobilja dobozába. És persze azután sem. A főleg környezetvédelmi okokhoz köthető, de hivatalosan továbbra sem megerősített lépésnek más értelme is van: nem egy olyan háztartás akad, ahol egy-két iPhone-töltő biztosan lapul a fiókban az évek alatt beszerzett eszközök miatt. Az EarPodsszal alighanem ugyanez a helyzet.

Csakhogy a töltőfej és a fülhallgató eltűnésének nem biztos, hogy mindenki örülne. Pláne, ha az Apple semmit nem adna cserébe, hogy pótolja a fennmaradt helyet. Emiatt kezdett okfejtésbe a Mashable munkatársa, Stan Schroeder, aki szerint az Apple-nek kompenzálnia kellene a vásárlókat, méghozzá egy minőségi tokkal. Egy új vagy használt iPhone (illetve minden más mobiltípus) vásárlásakor általában mindenki azzal kezd, hogy tokot és fóliát is szerez, hogy védje az eszközét. Néhány androidos gyártó eleve fóliázottan helyezi a készüléket a dobozba, és valamilyen tokot is ad mellé.

Az Apple-nél viszont sem előbbire, sem utóbbira nem volt még példa.

Az EarPods és a töltőfej viszonylag olcsó kiegészítők, teszi hozzá az újságíró, így aztán nem is jelentenek óriási bevételt a cégnek. A vásárlóknak viszont biztosan jól esne, ha a kikerült eszközök helyére egy legalább azzal egyenértékű dolgot pakolna a cég. Schroeder személy szerint úgy látja: nem lesz dühös, ha az Apple eltünteti a fülest és a töltőt a dobozból, de ha semmit nem kap helyette, az egész más helyzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!