szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vásárlók csak egy Lightning-csatlakozót kapnak a majdani iPhone 12 mellé bennfentes források szerint, más ugyanis nem lesz a mobil dobozában.

A szeptemberi iPhone-bemutató több mint érdekesnek tűnik, ha igazak a brit Barclays legfrissebb értesülései: a bankolással is foglalkozó cég piaci elemzői szerint az iPhone 12 dobozában se fülhallgató, se töltő adapter nem lesz. A vásárlók csupán egy Lightning-kábelt kapnak, olyat, mint amit a most elérhető modellek mellé is csomagolnak.

Az EarPodsok (nem összeköverendő az AirPodsszal) eltűnése nem új, már korábban is felmerült, hogy az idei új iPhone-okhoz nem jár majd ilyen kiegészítő. A töltőfej esetleges mellőzése azonban teljesen új információ. A MacRumors ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a környezet biztosan hálás lenne érte, ám nagy kérdés, mi lenne azokkal a háztartásokkal, ahol senkinek nincs ilyen adaptere. Töltőfejet persze külön is lehet vásárolni, de melyik fogyasztó örülne, ha a mobil kifizetése után még az adapterért is fizetnie kellene?

A hír azért is érdekes, mert egy szivárogtató a minap ennek éppen az ellenkezőjéről írt: a Mr White néven futó Twitter-felhasználó szerint az iPhone 12-höz már 20W-os egység járhat majd, ez az eddiginél érezhetően gyorsabb töltőt jelent. Ez pedig bőven ráférne az Apple-re, hiszen a Samsung és a Huawei több telefonját is fejlettebb töltőkkel lehet energiához juttatni.

Az iPhone 12-t a közben pandémiává alakult koronavírus-járvány miatt szeptember helyett októberben mutathatja be az Apple, ám a Barclays elemzői majdnem biztosak benne, hogy az amerikai gyártó képes tartani az ütemtervet, és a készülékeket végül mégis az eredeti időszakban, szeptemberben leplezik le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!