szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az sem ismert, kinél landolt a pénz. Nem biztos, hogy illegális üzletről van szó, az is lehet, hogy egy cég vett valamit, amiért bitcoinnal fizetett.

Egy titokzatos bitcoin-ügylet tartja lázban a digitális pénz világa iránt érdeklődőket. A napokban zárult le ugyanis egy tranzakció, amelyről csak annyit tudni, hogy valaki hatalmas összeget, 1 milliárd értékű bitcoint küldött egy másik számlára. De hogy miért és kinek, az rejtély.

Az összeg magyar valutában nézve több mint 313 milliárd forint.

Motherboard cikke szerint az összeget az egyik nagyobb bitcoin-tárcából utalták át, ami akár egy nagyon gazdag magánszemélyé is lehet. De a számla ugyanígy valamilyen jól futó céghez is tartozhat, amely ezért összegért vásárolt fel például egy másikat. (Ez persze csak tipp, senki nem tudja, mire ment el az összeg.)

A szakértők úgy tartják, ha a tranzakció legális ügylethez köthető, akkor valószínűleg cégen belüli pénzmozgásról van szó. Azaz: az egyik zsebből kivettek valamit, amit átraktak egy másikba, hogy valamilyen beruházásra fordítsák.

A bitcoinozás teljesen anonim módon működik, az álnevek használata itt nem egy extra funkció, az egész rendszer alapja ez. Így aztán könnyen elérhető, hogy az egész tranzakció, beleértve az utaló és a fogadó személye is titokban maradjon – még a hatóságok előtt is. Ezt pedig a bűnözők is kihasználhatják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Cameron Diaz elárulta, miért hagyta ott Hollywoodot

Cameron Diaz elárulta, miért hagyta ott Hollywoodot

Nem volt telitalálatos a hatos lottón

Nem volt telitalálatos a hatos lottón