szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Horiucsi Tacuo egész más okból nyitja meg a Microsoft Excelt, mint az emberek nagy része: tájképeket készít, ráadásul egész jókat.

A Bored Panda oldala közölt összeállítást egy most 80 éves japán férfi Excel-munkáiról. Horiucsi Tacuo nem képleteket, illetve táblázatokat alkot a Microsoft irodai szoftverével, egész másra használja azt: tájképeket fest.

Tacuo közel 20 éve foglalkozik az Excelben való festészettel. Azért választotta ezt a programot, mert elmondása szerint ezzel a legkönnyebb ilyen munkákat alkotni. A férfi egyébként nem festő, ecsettel pedig soha nem próbálkozott.

A ma már nyugdíjas férfi az otthonához közeli erdőbe jár inspirálódni. Leggyakrabban cseresznyefákat, hegyeket és vízeséseket örökít meg. A kész munkákat maga nyomtatja ki és ragasztja össze.

Tacuo szerint a képeit nem szokta eladni, minden egyes alkotást a gyűjteményébe helyezve igyekszik megőrizni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

Tarajos sült fogtak be a szegedi pályaudvaron

Tarajos sült fogtak be a szegedi pályaudvaron

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél