szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy bedugáskor fordítani kelljen az USB-csatlakozóval ellátott kábelen.

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, mindenkivel előfordult már, hogy elsőre rosszul állt az USB-kábel, ezért nem sikerült azt bedugni az aljzatba, és meg kellett fordítani hozzá a csatlakozót. De ha őszinték akarunk lenni, akkor inkább azt mondjuk, ez a folyamat szinte minden egyes alkalommal nagyjából így néz ki:

©

Hogy ki mennyire bosszankodik azon, hogy csak másodjára sikerül bedugni a csatlakozót a helyére, az persze változó, és persze az is igaz, hogy alapvetően nem igényel túl nagy energiabefektetést, hogy a helyes álláshoz az ember megfordítsa a kábelt. Ám még ezen érvek ellenére is tény: sokkal szebb lenne az élet, ha az ember nem futna bele újra és újra a fenti hibába. A jó hír, hogy az élet eme nagy problémájára létezik megoldás – és nem, nem feltétlenül újtípusú, USB-C csatlakozónak hívják.

Ha az ember elsőre jól szeretné bedugni a csatlakozót az USB aljzatba, nem kell mást tennie, mint a rajta látható két apró lyukra koncentrálnia. Ezeken az egyik oldalon át lehet látni, a másikon viszont nem. Ha helyesen akarjuk tartani a kábelt/pendrive-ot, annak a felének kell felfelé lennie, amin átlátunk.

©

Emellett a legtöbb csatlakozón már látni egy USB jelet is. Amennyiben ez felfelé áll, biztosak lehetünk benne, hogy jól tartjuk a kütyüt, és csak igazítani kell rajta, hogy belemenjen az aljzatba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a Van Másik Kft.-t, amely átmentheti a régi indexeseket

Megtalálták a Van Másik Kft.-t, amely átmentheti a régi indexeseket

191 ezer foglalkoztatott után érvényesítettek adókedvezményt júniusban

191 ezer foglalkoztatott után érvényesítettek adókedvezményt júniusban

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben