szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google állítólag már teszteli a Chrome böngésző augusztusban érkező verzióját, és különösen nagy figyelmet fordítanak arra, miként muzsikál a szoftver az Apple laptopjain.

Hiába a világ legnépszerűbb böngészője a Chrome, egy alapvető hibát még mindig nem sikerült kiküszöbölniük a fejlesztőknek: a szoftver energiaéhsége meglehetősen nagy. A jelek szerint a Google-nél most ezzel a helyzettel próbálnak meg végre kezdeni valamit.

Nemrég a The Windows Club írt arról, hogy a Chrome 86-os változatával már talán kevésbé lesz panasz a böngészőre, most pedig a MacRumors jelentkezett egy hasonló hírrel. A The Wall Street Jorunal cikke alapján azt írják, a Google drámai mértékben csökkenti a Chrome energiaéhségét.

A beszámoló szerint a fejlesztők elsősorban a lapkezelésre összepontosítanak: a jelenleginél jobban rangsorolják majd az aktív lapokat, a háttérben működők erőforrás-felhasználását pedig jelentős mértékben visszavágják. Emiatt állítólag kevésbé lesz leterhelt a rendszer, és a laptop is lassabban merül majd le. Az információk szerint a Google már teszteli az újdonságot, a tesztek során pedig különösen nagy figyelmet fordítanak arra, miként viselkedik a szoftver a MacBookokon.

Ha minden a tervek szerint halad, a fejlesztésből augusztusra lehet végleges termék.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra az angol első osztályban a Fulham

Újra az angol első osztályban a Fulham

Pár kattintással ön is élőben nézheti a Samsung mai nagy bemutatóját

Pár kattintással ön is élőben nézheti a Samsung mai nagy bemutatóját

Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba

Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba