szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fertőzés után csak 2-3 hónapig védenek a megjelenő antitestek egy friss kutatás szerint. Ha valóban ez a helyzet, akkor egy védőoltás sem hoz ki többet a szervezetből.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-fertőzésből felgyógyulóknál kialakul a védettség a fertőzéssel szemben, ám az néhány hónap alatt leépül – írja a londoni King’s College kutatóinak megjelenésre váró tanulmánya nyomán a Guardian. A tudósok 65 fertőzött személyt vizsgáltak meg (77 százalékuk férfi, átlagéletkoruk 55 év), állapotukat 94 napig követték onnantól, hogy megjelentek náluk a vírusra jellemző tünetek.

Úgy találták, az újrafertőzéssel szembeni védettséget adó antitestek száma a fertőzés után átlag 23 nappal volt a legmagasabb. A vizsgált személyek 60 százalékánál alakult ki erős védettség, ez az erős védettsége azonban átlagosan 65 nap után már csak az emberek 17 százalékának volt meg. Az eredmények alapján az újrafertőzéssel szembeni védettség mértéke a korábbi megbetegedés súlyosságától is függ.

A kutatást vezető Katie Doores úgy nyilatkozott a lapnak: ha a fertőzés után 2-3 hónapig védenek a megjelenő antitestek, akkor egy védőoltás után is csak ennyi ideig tarthat a kialakuló védettség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiegel –  A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia

Spiegel – A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia

Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

Bozóttüzek tombolnak Kaliforniában, 8 ezer embert kellett evakuálni

Bozóttüzek tombolnak Kaliforniában, 8 ezer embert kellett evakuálni