szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Twitteren dicsekedett el a Xiaomi, hogy a nevéhez fűződik az a hordozható eszköz, amely a legnépszerűbb a világon.

Július 15-én küldi a globális piacra a Xiaomi a Mi Band 5-öt, a tavaly nyáron debütáló Mi Band 4 utódjaként. Nos, nem lesz egyszerű dolga az újdonságnak, ha felülmúlná elődje sikerét, ugyanis a Canalys piackutató cég adatai szerint, a 2019 harmadik negyedévétől 2020 első negyedévét bezárólag világviszonylatban a Xiaomi Mi Band 4 fitneszkarkötő volt a legkelendőbb a viselhető techológia kategóriában.

A hír amúgy nem is olyan meglepő, ugyanis a Xiaomi fitneszkarkötői már korábban is igen népszerűek voltak, A 2016-ban kiadott Mi Band 2 is a legkeresettebb eszköz volt a maga idején és a maga kategóriájában, és hasonló sorsra ítéltetett a Mi Band 3 is.

©

Míg a Xiaomi az eredeti Mi Band karkötőből kilenc hónap alatt adott el egymillió darabot, addig a Mi Band 2-nél már csak két hónapra volt szükség a hasonló eredményhez, a Mi Band 3-ból pedig 17 nap alatt fogyott el egymillió darab. Aztán jött a Mi Band 4, és mindössze nyolc nap alatt megvásároltak belőle egymilliót.

Nem kétséges, hogy ez a szám a Mi band 5 esetében tovább csökken, figyelembe véve az eszközhöz adott technológiai innovációkat. S még egy érdekes szám: a Xiaomi nemrég hozta nyilvánosságra, hogy 2014. és 2019. között több mint százmillió intelligens hordozható eszközt értékesített a világban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

Vidám videót osztott meg Zentéről édesanyja

Vidám videót osztott meg Zentéről édesanyja

Leleplezték az első elektromos Cadillacet

Leleplezték az első elektromos Cadillacet