szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sűrűn kell majd cserélgetnie a lemezeket telepítéskor annak, aki fizikai változatban vásárolja meg a Microsoft repülős játékát, az új Flight Simulatort.

Európában fizikai változatban is megvásárolhatóvá teszi a Microsoft Flight Simulator nevű repülős játékát, amely a hatalmas mérete miatt

10 DVD-n fért el.

Az Engadget szerint a dobozs kiadást az Aeorosoft vállalta, a lemezeken összesen pedig 90 gigabájtnyi adat lesz megtalálható. (A telepítéskor tehát elég sűrűn kell majd cserélgetni a lemezeket.)

Az, hogy egy videojátékot fizikai adathordozón adnak ki, bizonyos szempontból meglepő. A ma készülő szoftverek között ugyanis egyre gyakoribbak a 80-120 GB méretűek, a stúdiók ezért viszonylag ritkán pakolnak lemezeket a játék dobozába. A vásárló így általában inkább csak egy kódhoz jut, amit a megfelelő oldalon aktiválhat, hogy aztán letöltse a játékhoz szükséges adatállományt.

Ez azonban nem mindenki számára megoldott, hiszen a világ bizonyos részein az internet nem olyan gyors, mint máshol, és persze nem is mindenki rendelkezik korlátatlan adatforgalommal. A Microsoft elsősorban tehát nekik kedvez a DVD-s megoldással. Ehhez viszont az is kell, hogy a számítógépben legyen DVD-olvasó, ami megint csak egyre ódivatúbb kiegészítő.

©

A Flight Simulator dobozában egyébként nem csak lemezeket találhatnak majd a felhasználók: a Microsoft egy vaskos kézikönyvet is csomagol ehhez kiadáshoz. A játék augusztus 18-án jelenik meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Ismét szóba került a többször használatos fenéktörlő ötlete

Ismét szóba került a többször használatos fenéktörlő ötlete

Újabb 22 magyar fertőződött meg

Újabb 22 magyar fertőződött meg