szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem vár jövő tavaszig, a Microsoft még idén ősszel elérhetővé teszi azt a rendszerfrissítést, amellyel egyebek mellett új Start menü költözik a Windows 10-be.

A megújult Start menü lesz a 20H2 nevű frissítés egyik legfontosabb eleme, amelyet az első információkkal ellentétben még idén kiad a Microsoft. A Windows 10-es rendszerekhez készülő update eredetileg jövő tavasszal jelent volna meg, ám a redmondi cég időközben változtatott az ütemtervén.

Az sem volt teljesen biztos, hogy az új Start menüt is ezzel a csomaggal küldi ki a gépekre a Microsoft. Minden azután lett csak világos, hogy a vállalat engedélyezte a frissítés béta-állapotú tesztelését az Insider program résztvevőinek, akik már le is tölthetik az ehhez szükséges fájlokat. A szoftvert a 19042.421 verziószám alatt terjeszti a Windows-gyártó – írta a Windows Latest.

©

A Microsoft kezdetben egyszerű szervizcsomagként hivatkozott a telepítőre, így több mint meglepő, hogy az új Start menüt is ebben a csomagban készülnek elérhetővé tenni. Utóbbi alighanem egy dolognak köszönhető: a munka a végéhez közeledik, a Microsoft egyelőre pedig nem tapasztalt olyan problémákat, amelyek hátráltatnák a funkció széles körű elterjesztését.

Az új Start menüről hónapok óta csepegtet információkat a vállalat, de a konkrétumokra, mint például a kinézetre, csak mostanában derült fény. Ugyanezzel a frissítéssel érkezik a megújult és okosabb Tálca is, legalábbis a vonatkozó blogbejegyzésben ezt is úgy emlegetik, mint a szoftver egyik (minimum) kipróbálásra érdemes fejlesztését.

A Microsoft arról nem írt, hogy a csomagot mikortól lehet majd tölteni, de egyesek úgy vélik, erre október-november környékén van leghamarabb esély.

Ha tudni szeretné, pontosan mikortól töltheti le az új Windows-frissítést, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden eddiginél többe, 6,9 milliárdba került, hogy Mark Zuckerberg biztonságban legyen a járvány első évében

Minden eddiginél többe, 6,9 milliárdba került, hogy Mark Zuckerberg biztonságban legyen a járvány első évében

Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje

A Godzilla vs. Kong a járványidőszak legsikeresebb filmje