szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft Insider programjának résztvevői már javában próbálgatják az átdolgozott Start menüt. A változásokról összefoglaló videót adtak ki.

A Windows 10 egyik várhatóan az év vége felé megjelenő frissítésében kap helyet a többek közt átdolgozott Start menü, amelynek részleteiről maga a Microsoft számolt be. A felhasználók legtöbbje azonban úgy gondolkodik, hogy csak azután mond véleményt egy tervezett újításról, ha a gyakorlatban is látta azt. Számukra jelenthet könnyítést a Windows Central videója, amelyben épp ezt próbálgatják.

Az első, amit a fejlesztésről megjegyzett a portál, hogy szerintük jó ránézni az új Start menüre. A különbség ugyanakkor nem számottevő, a Microsoft nem esett abba a hibába, hogy mindenféle elemekkel pakolja tele a rendszer egyik legfontosabb részét. A látványba azonban kissé bezavarhat, hogy nem minden szoftver kapta meg az áttetszőséget (a portál itt a telepített programok ikonjára gondol), de ez valószínűleg csak hiba, a cég pedig javítani fogja azt.

A videóban bemutatkozik az az új időjárás-jelentő, melynek érkezéséről már mi is beszámoltunk. A fejlesztés lényege, hogy az aktuális adatok a Start menüben is megjeleníthetővé válnak, de mindig csak annyi, amennyire az adott helyzetben szükség lehet. A panel támogatja a Microsoft élő csempéknek nevezett fejlesztését, amellyel egy fokkal interaktívabbá varázsolható. Így a hőfok mellett a szélerősséget és az eső kialakulásának esélyét is lekérhetik a felhasználók.

Az érkező újdonságok közé tartozik még a tálca, vagyis a Start menü alatti/melletti sáv felokosítása, melyről korábban egyáltalán nem ejtett szót a Microsoft. Nem látványbéli változásról van szó, jóval többről: a tálca képes lesz kiismerni a felhasználó szokásait, így mindig azokat az appokat sorolja majd előrébb, melyeket gyakrabban használnak a windowsosok. A már bejáratott fiókkal rendelkezőknek nem kell aggódniuk, a funkció náluk semmit nem változtat a megjelenítésen.

A fejlesztés elsősorban az új telepítések alkalmával lép majd működésbe.

A Microsoft az értesítéseket is átszabja kicsit, ez szintén látszik videóban. Ennek köszönhetően a jövőben könnyebb lesz beazonosítani, melyik szoftver kéri a figyelmünket, és miért, illetve az egész panelt gyorsabban/kényelmesebben zárhatják be a felhasználók.

Az újdonságokat tartalmazó frissítést a Microsoft Insider programjában résztvevők már most kipróbálhatják, a többieknek egyelőre várniuk kell.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyosan megrongálódott a világ egyik legfontosabb rádióteleszkópja

Súlyosan megrongálódott a világ egyik legfontosabb rádióteleszkópja

Krasznahorkai írta az év legfontosabb mondatát a görög Literature szerint

Krasznahorkai írta az év legfontosabb mondatát a görög Literature szerint

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert