szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google azon dolgozik, hogy megkímélje a felhasználókat a kéretlen értesítésektől, ezért egy idő után már meg sem fogja jeleníteni őket.

A Google már eddig is sokat tett annak érdekében, hogy a Chrome böngészőt használókat ne zargassák feleslegesen a weboldalak. A 80-as verzióval már több olyan funkció is érkezett, amivel kordában lehet tartani a webhelyek által küldött push értesítéseket, hamarosan azonban egy újabb korlátozás kerül a rendszerbe.

A TheWindowsClub beszámolója szerint a Google egy olyan fejlesztést kezdett el tesztelni, ami egy bizonyos időkorlátot szab annak, hogy egy weboldal értesítéseket küldjön a felhasználók számára. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha az engedély megadása után eltelik egy előre meghatározott idő, utána a Chrome automatikusan megvonja az adott weboldal értesítésküldési jogát. Ez a korlátozás jelenleg 90 napra szól, de könnyen elképzelhető, hogy a felhasználó módosíthatja majd az értéket.

A funkciót a Google először a fejlesztőknek szánt Google Chrome-verzió (Canary) 86-os kiadásába építi majd be.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az igazi történelmi interjú: John Lennon fia Paul McCartney-val beszélgetett

Ez az igazi történelmi interjú: John Lennon fia Paul McCartney-val beszélgetett

Orbánról készített "kihagyhatatlan címlapsztorit" a Politico

Orbánról készített "kihagyhatatlan címlapsztorit" a Politico

Hódmezővásárhely megoldotta, hogy még este 11 után is lehessen lagzit tartani

Hódmezővásárhely megoldotta, hogy még este 11 után is lehessen lagzit tartani