szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook rendszeréből rövidesen eltűnik az oldal régi dizájnja, onnantól pedig csak az újat lehet majd használni.

Szeptembertől mindenkinél az újfajta Facebook-kinézet fog látszódni, a most még elérhető dizájn pedig teljesen eltűnik a rendszerből – írta az Engadget. A technológiai portál a Facebook súgójában megjelent értesítésre hivatkozik, amely egyfajta megerősítésnek is tekinthető.

Az új Facebook-dizájnt idén márciustól kezdték elterjeszteni az üzemeltetők, mostanra pedig szinte mindenkinél megjelent. Ezzel párhuzamosan viszont a régi, kék sávos küllem is a rendszer része maradt, annyira, hogy a felhasználók továbbra is átválthatnak rá, ha akarnak – legalábbis szeptemberig.

Attól az időszaktól ugyanis csak a frissebb dizájnt lehet majd elérni:

Az új és a régi Facebook-kinézet
©

Az új kinézet legfontosabb előnye a felhasználói tartalmak könnyebb fogyaszthatósága (a képek és a videók eleve nagyobb méretben, feltűnőbben jelennek meg, ami persze a hirdetéseknek is kedvez), valamint a Messengerhez hasonló, bármikor aktiválható sötét mód.

Az új Facebook-dizájnt már most is bekapcsolhatja, ha szeretné hozzászoktatni magát. Ehhez navigáljon a hírfolyam jobb sarkában lévő kis háromszög ikonra, majd pedig válassza a Váltás az új Facebookra gombot. Ha még nem látja, az azt jelenti, hogy önhöz egyelőre nem érkezett meg a fejlesztés, de úton van, ez biztos.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Orbán előadta, hogy nem kell Brüsszel pénze, de fejben már el is költötte

Orbán előadta, hogy nem kell Brüsszel pénze, de fejben már el is költötte

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken