szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook böngészős felületét tesztelő újságírók már láthatták, milyen lesz az oldal új külleme, amely a mobilappokból jól ismert sötét módot is megkapja.

Még májusban jelentette be a Facebook, hogy a közeljövőben megváltoztatja az oldal böngészős felületét: a dizájn letisztultabb lesz, és egyben alkalmazkodni fog a mai elvárásokhoz, így a népszerű alkalmazásokból ismert sötét módot is kap.

A The Next Web most megmutatott néhány képernyőképet erről. A funkciót az oldal automatikusan felajánlja, de később is ki lehet kapcsolni, a Facebook ugyanis külön gombot készített hozzá. Ez utóbbi a profil alatt, a beállítások részen lesz elérhető. A sötét mód alatt egyébként az oldal egésze feketére vált. (A Messenger már megkapta a sötét módot, itt mutattuk be, hogyan kapcsolhatja be.)

©
©
©

Az új dizájn - jegyzi meg a lap - a Twitter átdolgozott webes kiadására emlékeztet, de jó hír (és ezt fotó is igazolja), hogy a felhasználó egy gombnyomással bármikor visszatérhet az előző verzióra. Vagyis: a Facebook nem kényszeríti majd rá a felhasználókra, hogy az új küllemet használják.

©

A változtatások része az oldalon található elemek arrébb költözése: a keresés például balra, az értesítések pedig a felső sáv jobb oldalán lesznek megtalálhatók. Középre a Hírfolyam, a Watch és a csoportok ikonjait rakta be a cég, de ezek alighanem aszerint változnak majd, hogy melyik ikont nyomkodja a leggyakrabban a felhasználó.

Az új küllem az oldalon lévő szövegekre is hatással lesz: a betűtípust ugyan nem módosították, de a könnyebb olvasás érdekében nagyobbra és szellősebbre vették a fejlesztők.

Ha tudni szeretné, mikortól használhatja a Facebook új kinézetét, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát. Szólni fogunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?

Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?